<< terug

 

 

Praktische informatie

Omdat ik geen reisbureau ben zijn er geen ANVR of andere voorwaarden van toepassing. Om diezelfde reden laat ik je meer van het echte Marokko zien i.p.v. de geëigende toeristische plekken. 


Hieronder vind je informatie over:
- reissom en voorwaarden groepsreizen 
- inschrijven groepsreizen
- langer verblijven in Marokko
- verantwoordelijkheid
- aantal deelnemers
- vlucht boeken
- luchthavens
- avontuurlijk in Marokko
- bagage
- hotels en tenten
- geld
- visum en paspoort
- reis- en annuleringsverzekering
- vaccinaties


Reissom en voorwaarden groepsreizen
De bij de reis vermeldde reissommen zijn per persoon en exclusief vliegreis. klik voor opbouw reissom bij betreffende reis op de prijs

Voor alle reizen gelden reis- en betalingsvoorwaarden; hier dien je mee accoord te gaan.

Voor de meeste reizen geldt een gedifferentieerde reissom. Bij 5 en 6 deelnemers betaal je wat meer dan bij 7 en meer personen. Hierdoor is ’defintief vertrek’ al snel mogelijk.

Er wordt collectief mineraalwater ingekocht en meegenomen op de trek; dit zit niet bij de reissom in.

Voor een retourvlucht naar Marrakech betaal je tussen de € 150,- en € 800,-, afhankelijk van de vliegmaatschappij en vertrekdatum.

top

Inschrijven groepsreizen
Voor de reis kun je je opgeven via het inschrijfformulier (zie bij betreffende reis) of door mij een mail te sturen, dan stuur ik je een inschrijfformulier. 
Wacht niet te lang i.v.m. het boeken van je vlucht (hoe eerder hoe goedkoper) en de hotelreservering. Met name in de winterperiode is het hoogseizoen in Marokko. Zodra het minimum aantal deelnemers bereikt is gaat de reis door. 
Na opgave ontvang je een bevestiging, verdere informatie over het klimaat, aanbevolen kleding, een paklijst etc.

Mede gezien de aard van mijn reizen behoud ik het voorrecht, om een deelnemer niet toe te laten tot mijn reizen, als blijkt dat het (om welke reden dan ook) niet past.

top

Langer verblijven in Marokko
Mocht je zelf eerder naar Marokko willen of langer blijven dan de vastgestelde reisdata, dan is dat op eigen gelegenheid natuurlijk mogelijk. Als je wilt, kunnen wij het hotel in Marrakech langer voor je boeken. Neem contact op om de mogelijkheden te bekijken. Ook kan je dit aangeven op het aanmeldformulier.

top

Verantwoordelijkheid

Je deelname aan de groepsreizen is definitief als je betaald hebt en geheel voor eigen verantwoordelijkheid. De organisatie en voorbereiding van deze reis vinden zo zorgvuldig mogelijk plaats. Er kunnen zich altijd onverwachte zaken voordoen. We doen dan ons uiterste best om een passende oplossing te vinden. Echter de Nederlandse- en lokale begeleiding kunnen daarvoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Ook het boeken van je vlucht is voor eigen verantwoordelijkheid. Mocht je om welke reden dan ook niet op tijd in Marrakech zijn, dan kan de reisorganisatie hier niet aansprakelijk voor gesteld worden. Ook hiervoor geldt dat we ons uiterste best doen om een passende oplossing te vinden. Echter er kan geen restitutie van (een deel van) de reissom plaatsvinden.

top

Aantal deelnemers groepsreizen

Minum aantal deelnemers: 5 
Maximum aantal deelnemers 12 - 14
Bij minder dan 5 personen kan de tocht in overleg met de deelnemers doorgaan, echter zonder Nederlandse begeleiding.
Dit geldt voor alle groepsreizen, tenzij anders vermeld.

top

Vlucht boeken

Je kunt je vlucht boeken via het internet. 
Als je wilt kan ik de vlucht, tegen een meerprijs van € 22,50 p.p., voor je boeken.

top

Luchthavens

Vanaf verschillende plaatsen wordt op Marrakech gevlogen. Vanuit Eindhoven, Duitsland (Weeze-Niederrhein) en België (Brussel) door Ryanair (goedkoop), vanaf Rotterdam met Transavia en vanaf Schiphol o.a. Transavia (soms goedkoop), Iberia (met tussenlanding in Madrid) en Royal Air Maroc (duur).

top

Avontuurlijk in Marokko

Houdt er rekening mee dat we naar een land gaan, waar de dingen anders en vaak minder goed georganiseerd zijn dan in Nederland. 
Het gaat om een avontuurlijke reis, waarbij er onderweg factoren kunnen zijn die de reis beinvloeden. Dit geldt ook voor het weer (in de woestijn kan het evenals in de bergen bij voorbeeld ook regenen of flink waaien). Het kan dus soms nodig zijn om tijdens de reis wijzigingen aan te brengen.
Houdt er verder rekening mee dat Marokko een islamitisch land is. Korte broeken (ook voor mannen), korte rokken/jurken en hemdjes is ’not done’; zeker buiten de grote steden. Ik vraag je dit te respecteren. Knie- of kuitbroeken kunnen wel, zeker in de woestijn (omdat we ’onder ons’ zijn).
Het is gebruikelijk om aan het eind van de reis onze Marokkaanse begeleiders te bedanken middels een ’envelopje met inhoud’ .

top

Bagage

Neem aan bagage niet meer dan 15 kg mee, in verband met de kamelen of ezeltjes die de bagage dragen. 

top

Hotels en tenten

In de steden slapen we in eenvoudige middenklasse hotels, welke voor je geboekt worden. Tijdens de trek slaap je in je eigen tentje. Deze dien je zelf mee te brengen. Heb je geen tentje: er zijn enkele, tegen een vergoeding, te huur.  
Voor borden, bestek, matrasjes om op te zitten en groepstenten wordt gezorgd.

top

Geld

In Marokko kan je niet met euro’s betalen, maar met Marokkaanse dirhams. Eén euro is ongeveer 11 dirham. Dirhams mogen niet in- dan wel uitgevoerd worden. In de steden vind je voldoende pinautomaten, waar je meestal met je bankpas terecht kunt. Een creditcard meenemen is altijd handig.

top

Visum en paspoort

Voor Marokko heb je geen visum nodig. Wel is het een vereiste, dat je een - voor de duur van het verblijf - geldig paspoort.

top

Reis- en annuleringsverzekering

Je dient zelf een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

top

Vaccinaties
Voor officiële informatie hierover kun je terecht bij je huisarts, de GGD of het LCR
Voor reizen naar Marokko zijn vaccinaties geen vereiste, aanbevolen wordt DTP en Hepatitus-A; zie ook: gezondopreis

top

Informatie

Neem voor vragen of verdere informatie contact met me op via mail beajmulder@gmail.com of telefoon 050-3113511, mobiel: 06-242 21 342